Koninklijke Toneelgilde

Hoger Op V.Z.W.

Perrongelukho1Een tragicomedie van Pol Anrys in een regie van Dirk Citters.

Frederik en Isabelle hebben ruzie over hun toekomstig trouwfeest. Daarbij gooit Isabelle haar verlovingsring weg naar een lager gelegen braakliggend terrein. Frederik, die op zoek gaat naar de dure ring, komt zo in de leefwereld van clochards en bedelaars terecht.     Per(r)ongeluk... een verloofd koppel... een ring... een bende clochards... een verlaten stationswijk... een lach en een traan...

18,  24 ,25 en 27 november 2017 om 20.00 uur en 19  november 2017 om 14.30 uur.

Zaal: Feestzaal Sint-Maarteninstituut, Moorselbaan 128 te Aalst 

Om te reserveren klikt u hier.  

Spelen mee: Gert De Smedt, Els Pauwels, Lien Pauwels, Karel Pauwels, Ingrid Schockaert, Danny De Boeck, Evelien Naessens, Jan De Smedt, Nicky Gorus, Natalie De Boeck

 

inhoud: 

Frederik en Isabelle hebben op het laatste perron van het station, perron 12, ruzie over hun toekomstig huwelijksfeest. Kwaad omdat ze haar zin niet krijgt gooit Isabelle haar dure verlovingsring over de balustrade aan de rand van het perron. De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend stuk terrein waar een aantal clochards en bedelaars onder de twee bruggen van het station huizen. In de buurt wordt dit terrein, perron 13 genoemd .

Als Frederik even later op het terrein verschijnt om de ring te zoeken, blijkt deze onvindbaar. Tijdens het zoeken maakt hij kennis met de mensen die onder de bruggen huizen. Er zijn daar Achiel en zijn blinde broer Ronny die een brug inpalmen en Rita en Vanessa, twee onbetrouwbare bedelaars onder de andere brug samen nog met Suzy, een 18-jarig hoogzwanger meisje. Wie heeft de ring? Komt het nog goed tussen Frederik en Isabelle? Wanneer bevalt Suzy? Slagen Rita en Vanessa erin om Achiel en Ronny van het terrein weg te pesten en zo de alleenheerschappij over perron 13 te bekomen, of krijgt de gemeente haar zin en wordt alles ontruimd ? Heel wat vragen dus die een antwoord vinden in deze romantische komedie die bij wijlen ontroert en dan weer spannend of heel grappig is!

 

Toegang: 10 euro - abonnee hoger op: gratis - abonne Nieuw Leven: 7.5 euro - lid open doek: 9 euro - kansen pas: 1.5 euro.

Extra opvoering: op zondag 26 november 2017 om 14:30 uur spelen we voor SAMANA (ziekenzorg) .

Hoger Op in beeld ...