Koninklijke Toneelgilde

Hoger Op V.Z.W.

Een klucht van Julia Engelen in een regie van Dirk Citters 

4, 10,  11 en 13 april 2020 om 20 uur  5 en 12 april 2020 om 14:30 uur. 

Inhoud:

whatsupjamesafficheJames Butler en juffrouw Kortebeen werken beiden voor de theaterproducer Harry Voets. Ze kunnen elkaar niet uitstaan en maken voortdurend ruzie. Het gaat echter niet goed met Voets Productions. De vorige productie is vroegtijdig stopgezet en de huidige productie dreigt zelfs niet door te gaan ondanks het feit dat er al veel geld geïnvesteerd werd. De hoofdrolspeler en de hoofdinvesteerder haakten af. Maar dan komt John Rijkmans, rijke industrieel met een pak geld op de proppen. Hij wil onmiddellijk Harry Voets spreken of hij gaat met zijn centen naar Woestijnvis. Maar Harry is niet thuis.

Kortebeen laat James, de butler, dan maar doorgaan voor Harry Voets. Alleen mogen Harry zelf, zijn vrouw en zijn dochter dit niet weten. Maria, de vrolijke kuisvrouw promoveert juffrouw Kortebeen tot mevrouw Voets en plotseling moeten de aartsvijanden samenwerken als man en vrouw. Maar dan komen Harry en Imelda Voets thuis en gaan de poppen aan het dansen. Ondertussen probeert Kortebeen de acteurs Janine Lisschoeps en Kevin Johnson, warm te maken voor de nieuwe productie. Die Laatste vindt de butler wel een lekker stuk. En zo moet james zich in duizend bochten wringen om alles tot een goed einde te brengen. 

Zaal: Feestzaal Sint-Maarteninstituut, Moorselbaan 128 te Aalst

 ingangsprijs: 10 euro 

In het kader van de federale maatregelen van 13 maart 2020 hebben we beslist onze opvoeringen te annuleren.   We hernemen deze productie in november 2020.

 Spelen mee:  Giselè Anné, Danny De Boeck, Martine De Pelsmaeker, Jan De Smedt, Stijn De Wever, Nicky Gorus, Leon Heyvaert, Jan Pauwels, Karel Pauwels, Ingrid Schockaert, Elien Sonck

Op zondag 8 december 2019 is er de tradionele mis voor de overleden leden van de gilde. De eucharistieviering start om 11:00 uur in de kerk van Onze Lieve Vrouw Mijlbeek te Aalst.

Een tragikomedie en creatie van Willy  Van Gestel in een regie van Karel Pauwels. 

Op 23, 29, 30 november 2019 en 2 december om 20 uur en 24 november 2019 en 1 december 2019 om 14:30 uur

 Inhoud: 

jorisenjorienJoris en Jorien vormen samen een gelukkig stel en hebben alles over voor elkaar. Toch kan Joris zijn belangstelling voor hun alleenstaande buurvrouw, die in een caravan leeft, maar moeilijk verbergen. 

Als Emma, het knappe jonge nichtje van Jorien, een poosje bij hen intrekt wordt het er niet beter op. Zelfs de woordkramerij van de inwonende en dementerende moeder van Joris gooien kolen op het vuur. Jaloezie steekt de kop op als Joris zijn werk verliest en Jorien lovend is over de geslaagde carrière van Teun, de ‘friend with benefits’ van Emma.
Maar niets is wat het lijkt want iedereen toont zich alleen maar van zijn beste kant, tot het moment dat dit niet langer kan en de maskers afvallen. Relaties zijn van alle tijden en krijgen het in deze verrukkelijke en bij momenten hilarische tragikomedie zwaar te verduren.

  

Zaal: Feestzaal Sint-Maarteninstituut, Moorselbaan 128 te Aalst

Prijs: 10 euro - Reservatie verplicht 

Om te reserveren klikt u hier

Lees meer: Eerste productie: Joris en Jorien

spaghetti affiche 2019

Op 4 en 5 oktober 2019 nodigen  we u uit op het jaarlijks spaghettifestijn van de gilde in de Zaal Kasteel De Rozerie Brusselsesteenweg 75 9300 Aalst
Niet alleen de spaghetti maar ook de hespenrolletjes met witloof zijn lekker.  Samen met het HO bier garanderen we u een prachtige culinaire avond .....  

 

Kaarten kan u vanaf eind augustus verkrijgen bij alle Hoger Op leden. Waarde van de kaart 3 euro.

Lees meer: Spaghetti weekend

Hoger Op in beeld ...